Grillezett pulykamell barna rizzsel és párolt spenóttal
Grillezett pulykamell barna rizzsel és párolt spenóttal
Hozzávalók (2 adaghoz):
2 db pulykamell szelet (kb. 150-200 g/szelet)
1 bögre barna rizs
200 g friss spenót
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
Só és bors ízlés szerint
1 evőkanál citromlé
Friss zöldfűszerek (pl. petrezselyem vagy bazsalikom)
Elkészítés:
Barna rizs:
Barna rizs főzése: Öblítsd le a barna rizst hideg víz alatt, majd tedd fel főni kétszeres mennyiségű vízben (1 bögre rizshez 2 bögre víz). Adj hozzá egy kis sót.
Főzd közepes lángon, fedő alatt kb. 35-40 percig, amíg a rizs puha lesz, és a vizet magába szívja.
Pulykamell:
Pácolás: A pulykamell szeleteket enyhén sózd és borsozd meg mindkét oldalon. Ha szeretnéd, fűszerezd friss zöldfűszerekkel és citromlével. Hagyd állni 15-20 percig.
Grillezés: Egy grillserpenyőben vagy grillen melegítsd fel az olívaolajat. Süss a pulykamell szeleteket közepes lángon, mindkét oldalukon kb. 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak és átsülnek.
Párolt spenót:
Előkészítés: Öblítsd le a friss spenótot hideg vízben.
Párolás: Egy serpenyőben melegítsd fel egy kevés olívaolajat, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Pár másodpercig pirítsd, majd add hozzá a spenótot.
Párold 2-3 percig, amíg a spenót összeesik, de még élénkzöld marad. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Tálalás:
Helyezd a barna rizst a tányér egyik oldalára.
Tedd mellé a grillezett pulykamell szeletet.
A spenótot halmozd a tányérra, akár a rizs tetejére is.
Csepegtess egy kevés citromlevet a spenótra, hogy friss ízt adjon az ételnek.
Ez az étel tápláló, alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú, így kiváló választás egy egészséges ebédre vagy vacsorára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése