-Zöldség Stir-Fry Tofuval Recept
Zöldség Stir-Fry Tofuval Recept
Hozzávalók:
200 g tofu, kockára vágva
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál növényi olaj
1 fej brokkoli, kisebb rózsákra szedve
1 sárgarépa, vékony csíkokra vágva
1 piros paprika, csíkokra vágva
1 zöldhagyma, felkarikázva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
1/4 csésze szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál méz vagy agavé szirup
Szezámmag és friss koriander a díszítéshez
Elkészítés:
Tofu előkészítése:
A tofut kockára vágjuk, és egy tálban összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal és a kukoricakeményítővel. Hagyjuk állni kb. 10 percig.
Tofu sütése:
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felmelegítjük 1 evőkanál növényi olajat közepes-magas hőfokon. Hozzáadjuk a tofut és mindkét oldalát aranybarnára sütjük, kb. 5-7 percig. A tofut kivesszük és félretesszük.
Zöldségek elkészítése:
Ugyanabban a serpenyőben vagy wokban felmelegítjük a maradék 1 evőkanál növényi olajat. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és egy percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a brokkolit, a sárgarépát és a paprikát. Kb. 5 percig sütjük, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még ropogósak maradnak.
Szósz elkészítése:
Egy kis tálban összekeverjük a 1/4 csésze szójaszószt, a szezámolajat, a rizsecetet és a mézet (vagy agavé szirupot).
Mindent összekeverünk:
A serpenyőbe visszatesszük a tofut, majd ráöntjük a szószt. Mindent jól összeforgatunk, és addig sütjük, amíg az összes hozzávaló átmelegedik, kb. 2-3 perc.
Tálalás:
A zöldség stir-fry-t tálaljuk rizs vagy tészta mellett, és megszórjuk szezámmaggal és friss korianderrel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése